07 February 2012

SAN FRAN, SONOMA OG NAPA VALLEY - afsnit 1

Det var jo meningen, at overskriften skulle være "Godt Nytår fra San Francisco" - meeennn det kan jeg alligevel ikke få mig til i februar måned.
En af vores døtre bor i San Francisco med mand og to katte, og i år ville vi holde nytår sammen med dem. Det var første gang vi besøgte dem i San Francisco, hvortil de flyttede tidligere på året fra Redwood City, Californien.

Det er altså nærmest umuligt for mig at finde deres hus; men det er et sted oppe på toppen af det udsnit af bjerget, som ses her.
Den 30. december måtte vi ned til havneområdet (Fisherman´s Wharf), hvor der altid foregår en masse. Vi fik frokost i The Buena Vista, hvor man dagen lang serverer sin berømte Irish Coffee. Efter sigende var det det første sted i San Francisco, som i sin tid startede med Irish Coffee. Vi fik dog ikke irsk kaffe; men frokosten var skøn, selv om der var lidt for mange mennesker derinde efter min smag. Folk - også vi - stod og ventede på, at andre blev færdige, så vi kunne få deres bord.
Der skulle lige handles lidt ind til nytårsmiddagen, og se lige her for en lækker svampebod inde på markedet, som bliver holdt i en af de gamle haller nær pier 39.  

 

Første gang jeg har set, at man kan betale for parkering med både kredit- og betalingskort!
Nytårsaftensdag var vi på stranden ved Stillehavet - med en stille øl i hånden! Stillehavet var, som det ses, også stille, lige bortset fra brændingen. Det var ikke meget varmt; men dejligt.
Vi var heldige med vejret alle dage (bortset fra den berømte San Francisco tåge den første morgen) med 10-15 graders varme og solskin. Nattemperaturerne var lidt lavere; men det var mest tågen, som gjorde alt koldt og klamt. Oppe på bjerget er det ofte tåget - som at bo i en sky - selv om der er sol og varme downtown og rundt om byen. Som sagt var det ikke sommer; men der var dog en enkelt blomst her og der.
Når man bor på de nordlige breddegrader, er det altså meget underligt at se juleudsmykning i et varmere klima, med blomstrende rosenbuske "udsmykkede" med røde julesløjfer (ja, det er meget almindeligt i Nordamerika - men det ser rigtigt dumt ud) og kulørte lamper!

Et hus har et kæmpe fredstegn hængende på facaden hele året rundt; men på denne del af året har fredstegnet fået julelys på.

Nytårsdag gik solen ned over Stillehavet. Skønt! og derefter hjem for at se Nytårskoncerten fra Wien, som blev sendt klokken 9 om aftenen. Den har jeg set så godt som hvert år, så langt tilbage som jeg kan huske - en af mine yndlingsudsendelser.

Vinsmagningstur til Sonoma og Napa Valley bliver i afsnit 2.

6 comments:

 1. Det er dejlige fotos, især stillehavet er skønt!
  Man kan betale parkering med kreditkort og hævekort m.m. både i Danmark og Holland... absolut ingen undskyldning for at snyde for det... ;-) begge steder er det blevet forrygende dyrt at parkere så man har brug for et plastikkort til hjælp!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, Stillehavet er fantastisk. Noget af det, som jeg længes allermest efter naturmæssigt, er Vesterhavet og alle de andre danske farvande, så når jeg har lejlighed til at se noget stort (og salt) vand, glæder det mig enormt.
   Nå, så er det altså ikke noget nyt (det med parkeringsbetalingen)- jeg havde aldrig set det før.

   Delete
 2. Næh, den form for parkeringsbetaling er ikke ny i DK, men det ændrer ikke på, at jeg kan få sådan en voldsom udlængsel, når jeg ser dine billeder.
  Øv, de er alt for gode og husker mig på, at John og jeg lovede hinanden, at vi også skal nå San Francisco engang ... Stillehavet er så fascinerende, selv om jeg også godt forstår, at I kan savne det lidt mere beskedne Vesterhav :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Første gang jeg har set det; men der er faktisk mange ting, som kommer her længe (flere år sommetider) efter, det er introduceret i Danmark/Europa.
   Ja, der er dejligt i San Francisco. Vi nåede omkring mange ting, og alligevel var det ikke hektisk - der var tid til at slappe af og nyde. Ja, Æ Hav - altid fascinerende.

   Delete
 3. Kære Lene, nytårsaften i San Francisco, hvor må det have været pragtfuldt. Jeg er godt klar over, at den egentlige årsag var datteren og hendes mand, men når der så kommer så vidunderlige omgivelser med oven i købet, så er det dejligt.
  Jeg har aldrig været i USA, men nyder når jeg som her hos dig kan suge indtrykkene til mig.
  Du skrev som svar i dit sidste indlæg, at du havde dårlig samvittighed over ikke at svare, det skal du bestemt ikke have. Jeg er meget, meget langt bagud med at læse blogs, men jeg håber på et tidspunkt, at nå rundt og læse om alle de spændende ting, man kan læse om på bloggene.
  Knus og hav det nu rigtig godt over there.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kære Annette,
   Ja, det kan sommetider være svært at følge med i blogverdenen, også selv om man nyder at gøre det - og jeg håber da også, at både du og jeg en dag kommer helt a jour med det - det er en skøn måde at kommunikere med andre, og for mig især med andre danskere, både i Danmark og andre steder i verden.
   San Francisco var vidunderlig, og jeg må snart tage mig tid til at skrive 2. del - turen til Sonoma og Napa var både oplevelsesrig og "smagfuld" (det kan man vist godt sige?)
   Knus og gode tanker til dig.

   Delete

Tak fordi du kiggede ind! Kommentarer er altid velkomne.