26 March 2012

Winter, forsmag på sommer, forår ...

Vores vinter har været endog meget mild i år. Bortset fra et par hurtige snestorme, hvor sneen kun blev liggende nogle dage, har det hverken været koldt eller hvidt heromkring.
Jeg tror, at vi havde denne vinters koldeste nætter for et par uger siden, da det nogle nætter nåede ned på -10 grader.
Jeg har haft endog mange lejligheder til at få pilen i hus, og midt i februar gik vi til den i en uge og fik det overstået.
Sidste år var vi lige begyndt at høste i marts, hvorefter vi fik endnu en snestorm - sidste vinter fik vi meget mere sne - og jeg var bange for, at pilen ville begynde at skyde igen, før jeg kunne komme til at høste det sidste, fordi der var store snedriver i pilerækkerne.

Disse billeder er fra den 23. marts 2011.

Vi får ofte nogle uger i løbet af vinteren, hvor det er meget mildt, hvilket skyldes nogle varme luftstrømme fra syd-vest.
Disse varme luftstrømme bevirkede så, at vi i sidste uge fik en forsmag på sommeren. Teorien er, at fordi vi ikke har haft streng frost, som vi plejer, så jorden og vandet i søerne ikke er frossen eller meget kold, så blev den varme luft ikke nedkølet, og vi fik næsten 2 uger her med temperaturer over 20 grader. I onsdags havde vi 25.7 grader (ja, det er celcius)!
I kan jo nok forestille jer, at fugle, insekter, frøer, træer, buske og blomster alle troede, at nu var det sommer, og alt nærmest eksploderede.

Vores robins - en fætter til solsorten  - sloges med hinanden, velsagtens for at markere deres område, og frøerne kvækker så højlydt, at man skulle tro, det var løgn.
Den første lille påskelilje foldede sig ud ... kvæder blomstrer og i køkkenhaven
myldrer rabarber op - for lidt siden kunne man slet ikke få øje på dem.
Selv aspargesene piplede op, og jeg vil bare høste så mange jeg kan, før vi igen får frost. Vi kan godt lide hvide asparges; men jeg gider ikke at bakse med det nu - det er alt for tidligt. Vi har nu igen normaltemperaturer for marts, og i nat forventes der -7 grader med op til 6 i morgen. Selv om det da er irriterende, hvis frost vil ødelægge alle de fine nye skud, så betyder det jo ikke noget økonomisk for os. Det er meget værre for alle vinproducenterne og frugtavlerne i området, hvis en stor del af årets produktion bliver ødelagt, bare fordi vejrguderne ikke rigtigt kan bestemme sig.

No comments:

Post a Comment

Tak fordi du kiggede ind! Kommentarer er altid velkomne.